Zirkonyum Kaplama

ZİRKONYUM KAPLAMA

Zirkonyum kaplama günümüzde estetik diş hekimliğinde en çok tercih edilen materyallerden biridir. Metal altyapılı porselen restorasyonlara alternatif olarak çıkmışlardır. Metal alt yapıda metal üstüne seramik uygulanır. Metal kısmı seramiğin altından yansıma yapabilir. Bu sebeple ön bölgelerde estetiği çok sağlayamazlar. Zirkonyum kaplamalarda alt yapı beyaz  renkli zirkonyum olduğu için aşağıdan yansıyan herhangi bir renk olmaz. Bu sebeple estetik amaçla metale göre daha fazla tercih edilir. Arka bölgelerde de zirkonyum tercih edebiliriz çünkü metal kadar kuvvetlere karşı dirençlidir de. Metal alerjisi olan hastalar zirkonyum kaplama tercih edebilir çünkü yapısında metal alaşımı bulunmaz. Diş dokusuyla uyumu da yüksektir.

Zirkonyum kaplama nasıl uygulanır?

Metal alt yapılı kaplamalarda da yaptığımız gibi dişler üzerine gelecek yapıya göre şekillendirilir. Ölçü alınır ve sonraki seanslarda tamamlanır.

Dişlerim şekillendirilip küçültüldükten sonra o şekilde hazır olana kadar bekleyecek miyim?

Dişler şekillendirildiği gün dişlere uygun olarak geçici bir protez hazırlanır. Daimi proteziniz hazır olana kadar geçici protezler ile normal yaşantınıza devam edebilirsiniz.

Zirkonyum kaplamayla çapraşık dişler düzeltilebilir mi?

Diş diziminde çok büyük olmayan problemler genellikle ortodontik tedaviye gereksinim duymadan zirkonyum kaplamalarla düzeltilebilir. En doğru bilgi muayenede hekim tarafından verilir.

İşlemler sırasında ağrı olur mu?

Dişlerin şekillendirilmesi sırasında lokal anestezi yapıldığı için herhangi bir ağrı olmaz. Sonrasında kalıcı protezlere alışana kadar hafif sızlamalar görülebilir ama dayanılmayacak şekilde değildir. Hekimin verdiği ağrı kesicilerle kontrol altına alınır. Büyük bir ağrınız varsa doktorunuza başvurunuz.

Kaplama işleminin süresi ne kadardır?

Kaplama yapılacak diş sayısına ve planlamaya bağlı olarak değişmekle birlikte ortalama 1 hafta-10 gün sürer. Diş etlerinde iltihap gibi ekstra durumlar süreyi değiştirecektir.

Zirkonyum kaplamaların bakımı nasıl yapılır?

Düzenli olarak dişler fırçalanmalı ve birbirine bağlı olmayan üyeler varsa diş ipi kullanılmalıdır. 6 ayda bir rutin muayeneye gelinmelidir. Böylece herhangi bir problem başlangıcı varsa öngörülüp önüne geçilebilir.

Sohbete başla
Merhaba, size nasıl yardımcı olabiliriz?